Ervaringen van cliënten

Om privacyredenen zijn de reacties onder een pseudononiem geplaatst.
 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vorig jaar had ik veel last van vage klachten: voortdurende moeheid, niet lekker in mijn vel zitten, slechte stoelgang, maagklachten. Het leek of ik steeds minder voedingsmiddelen kon verdragen. Verder veel last van astmaklachten. Ik heb een drukke, maar hele leuke baan en op persoonlijk gebied was er best wat voorgevallen...maar wie heeft dat nou niet? Tja, en ook de leeftijd en de overgang met bijbehorende veranderingen.
Ik had wel door dat ik met deze klachten bij een huisarts niet veel verder zou komen en na wat 'googelen' kwam ik op de website van Loes terecht.
Ik heb een afspraak gemaakt en meteen na de eerst behandeling voelde het goed en trad verbetering in. Ik stond er aanvankelijk wat sceptisch tegenover, maar kende mijn lijf en functioneren goed genoeg om te beseffen dat de aanpak van Loes voor mij dé oplossing was. Van juli 2008 t/m januari 2009 reed ik regelmatig naar Dordrecht en langzaam maar zeker kreeg ik mijn energie en daarbij het leven dat ik zo graag leid weer terug. Eind januari namen we afscheid, maar in februari stond ik alweer op de stoep.
Nee, mijn allergieklachten waren echt weg, maar ik had verschrikkelijk veel last van het feit dat mijn zoon de deur uit gegaan was. Het klassieke lege nestsyndroom . Op internet vond ik geweldige tips: zoek een actieve baan, zoek wat hobby's. Door mijn tranen heen moest ik erg lachen, want daar ontbreekt het me nou net niet aan. De balans tussen gevoel en gedachten was gewoon ontregeld en meteen kwam Loes in mij op. Na één behandeling voelde ik me weer in balans en had ik weer de energie om de wereld aan te kunnen. Tot op heden voel ik me prima, rustiger en gewoon weer lekker in mijn vel. Inmiddels heb ik mijn dochter ook richting Dordt kunnen bewegen, met positieve resultaten.
Loes, ik ben je heel dankbaar...enne...ik weet je te vinden!

Karien

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Loes heeft mij goed geholpen met mijn allergieën, waardoor ik weer alles kan eten en drinken.
Van alcohol en rozijnen kon ik zeer beroerd worden, dat is nu verleden tijd. Het is fantastisch om af en toe een pilsje te kunnen drinken, bedankt Loes.

Pieter

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mijn dochter was vanaf haar geboorte vaak ziek, verkouden, had terugkerende oorontstekingen, waarvoor zij op wat latere leeftijd buisjes in de oren heeft gekregen. Gedurende haar jeugdjaren was ze vaak moe en regelmatig ziek. Verder zat ze duidelijk niet goed in haar vel, was vaak boos.
Op gegeven moment namen we een hond, maar dat was geen succes, want ze reageerde er heel heftig op met astmatische aanvallen en tranende ogen. We moesten dus de hond weer terugbrengen, dit tot groot verdriet van ons allen. Ik ben toen met mijn dochter naar een natuurgeneeskundig huisarts gegaan. Deze constateerde dat deze klachten veelal werden uitgelokt door het gebruik van melk, dus dat moest ze maar laten staan.
Enkele jaren later leerde ik toevallig over de Espavo allergie behandeling, mijn dochter bleek allergisch voor honden, katten, huisstofmijten en koemelk. Ze is er inmiddels voor behandeld en nu drinkt ze (met mate) melk en heeft een kat! Met haar vermoeidheid gaat het een heel stuk beter en ook geestelijk gaat het nu goed met haar, bedankt!

Louise

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ik had jarenlang buikpijnklachten, die naar later bleek veroorzaakt werden door allergieën. Deze klachten zijn nu helemaal weg dankzij Loes.
Ook heeft zij mijn heup rechtgezet, waardoor een chronisch pijnlijke knie beter werd. En ik had 5 jaar lang last van een brandend gevoel in mijn mond, dat is nu ook gelukkig over. Loes bedankt!

Gerda

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sinds mijn 6e levensjaar kreeg ik last van onbedwingbare slaap gedurende de dag.

Het begon met misselijkheid en hazenslaapjes gedurende de autoritten met mijn ouders, maar langzaam drong het ook door in mijn dagelijkse bezigheden op thuis en op school. Met name wanneer ik niet of minder actief bezig was, zoals bijvoorbeeld tijdens het luisteren of TV kijken.

Pas later op de middelbare school en nog later in de collegebanken op de universiteit werd dit een stuk vervelender, aangezien tijdens lessen en hoorcolleges veelvuldig en lang geluisterd diende te worden.

Daarnaast werd het langdurig lezen in studie- en leesboeken een hele uitdaging. Blijkbaar was dit niet interactief genoeg was, waardoor mijn hersenen als het ware steeds in de ‘stand-by’ modus vielen.

Aan het einde van mijn middelbare school had ik mijn bloed al eens laten prikken en laten onderzoeken op alle vermoeidheidsgerelateerde ziektes, maar daaruit bleek niets bijzonder. Pas toen op televisie het fenomeen narcolepsie werd getoond in een gezondheidsprogramma begonnen er bellen te rinkelen.

Later heb ik mij hierop in samenspraak met mijn huisarts in het ziekenhuis op laten testen en het bleek inderdaad narcolepsie te zijn.

Ik heb daarna vier jaar medicatie ingenomen (Ritalin). In het begin één tabletje, maar op den duur twee tabletjes per dag. Ik had er in het begin ogenschijnlijk veel baat bij, maar na verloop van de tijd kreeg ik darmklachten en werden mijn concentratie pieken minder hoog, maar de dalen des te dieper.

Gelukkig ben ik in 2007 Loes tegengekomen die mij in een paar keer van de medicatie heeft afgeholpen. Eens in de zoveel tijd laad ze mijn accu weer even op, waardoor ik weer als vanouds ben. Ik heb nu weer een normale concentratieboog, waardoor ik alles kan doen wat ik wil.

Frans